Soner Yalçın Saklı Seçilmişler : Siz Onları Değil; Onlar Sizi Seçti E-Kitap indir



Siz onları değil; onlar sizi seçti 

Bir film düşün. 
İlk sahne sıradan bir olayla başlar. 
Film ilerledikçe gelişmelere inanamazsın. 
Dehşete kapılırsın. 
Film biter. Etkisinden kurtulamazsın. 
Korkarsın. 
Bu kitabın yazım sürecinde ben bunları yaşadım. 
İlk sahne: 
Altı yıl önceydi. 
Medyaya her cümlesi yalan olan bir haber sızdırıldı. 
Peşine düştüm.. 



Online yayınların yanı sıra, gazetelerde yayımladığı yazıları ve hazırladığı detaylı kitaplarıyla Türkiye’nin yakın tarihinin karanlıkta kalan yönlerini aydınlatan Soner Yalçın, araştırmacı gazeteci kişiliğini, Saklı Seçilmişler kitabı ile bir kez daha gösteriyor. Birçok okura göre Uğur Mumcu’nun izinden giden ve hakikatlerin peşinde korkusuzca koşan Yalçın, kısa zaman önce hayata veda eden değerli yazarlar Doğan Yurdakul ve Mümtaz İdil’i anarak kitabına başlıyor. Daha ilk sayfalarından itibaren çarpıcı veriler sunarak gıda alanında oynanan birtakım oyunlara işaret eden Saklı Seçilmişler : Siz Onları Değil; Onlar Sizi Seçti - Soner Yalçın tarafından ele alınan en etkileyici eserlerden biri haline geliyor.

Saklı Seçilmişler, Soner Yalçın’ın kendine özgü anlatımı ve ayrıntılı dipnotları ile zenginlik kazanıyor. Yalçın’ın vurucu cümleleri, okurla kısa sürede kurduğu bağ ve gerek metnin içerisinde gerekse dipnotlara konumlandırdığı detaylar, inceleme türü kitapları merakla takip edenlerin ilgisini çekiyor. Uğur Mumcu, Doğan Yurdakul, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, Yalçın Küçük, Merdan Yanardağ gibi gazeteci ve yazarların hazırladıkları kitapları okuyanların yönelebilecekleri Saklı Seçilmişler : Siz Onları Değil; Onlar Sizi Seçti - Soner Yalçın tarafından gerçekleştirilen röportaj ve televizyon programlarına da konu olabiliyor. Kitabın önemli kısımlarından alıntılara yer verilen röportaj ve programlar, hem toplumun gıda alanında bilinçlenmesine yardım ediyor hem de küresel çapta gerçekleştirilen çeşitli manipülasyonlara ortaya çıkarıyor. Saklı Seçilmişler, Soner Yalçın’ın özenle hazırladığı; geçmişe, bugüne ve geleceğe ışık tutacak kitaplar içerisine dahil oluyor.

1994’te yayımlanan Binbaşı Ersever'in İtirafları kitabı ile birlikte; Bay Pipo, Efendi: Beyaz Türklerin Büyük Sırrı, Samizdat, Kayıp Sicil: Erdoğan'ın Çalınan Dosyası gibi kitaplarıyla günlerce konuşulan Soner Yalçın, yeni kitabı ile yine gündemi belirliyor. Sağlık alanında yaptığı çalışmalar ve hazırladığı kitaplarla Türk halkının beslenme alışkanlıklarını değiştirmesi gerektiğini savunan ünlü doktorları destekler nitelikte birçok ifadenin yer aldığı Saklı Seçilmişler : Siz Onları Değil; Onlar Sizi Seçti - Soner Yalçın için de büyük önem taşıyor. Yalçın; ”Bir film düşün. İlk sahne sıradan bir olayla başlar. Film ilerledikçe gelişmelere inanamazsın. Dehşete kapılırsın. Film biter. Etkisinden kurtulamazsın. Korkarsın. Bu kitabın yazım sürecinde ben bunları yaşadım.” diyerek başladığı cümlelerini, sahte ama ürkütücü bir haberin ayrıntılarını anlatarak sürdürüyor. Yazarın ebeveynlere seslenerek, “Hadi sizi bıraktık diyelim; ancak çocuğunuza, torununuza ne yedirdiğiniz sizin sorumluluğunuzda… Bilgi sahibi olmak zorundasınız. Sizi kandırıyorlar!” gibi ifadeleri de içeriğin çarpıcılığını ve gerçekliğini en iyi şekilde hissettiriyor.

Hemen her sayfasında kolaylıkla rastlanılamayacak önemde bilgiler bulunduran kitap, Türkiye’nin tarım ve hayvancılık alanında yaşadığı sorunları da çarpıcı biçimde yansıtıyor. Yalçın’ın on altıncı kitabı olan Saklı Seçilmişler, yazarın; güçlü kalemi, akıcı anlatımı, anlatılanlarla belgeleri bir arada sunabilmesi ve daha pek çok noktası ile ilgiyle takip edilebilecek kitaplar arasına yerleşiyor. Kaynakçasında, yararlanılan; kitaplar, raporlar, basılı ve online yayın organlarının da bulunduğu kitap, Soner Yalçın kitapları içerisinde önemli bir noktaya konumlanıyor.

İlk basımı Aralık 2017’de yapılan ve Kırmızı Kedi Yayınevi’nden çıkan 504 sayfalık Saklı Seçilmişler : Siz Onları Değil; Onlar Sizi Seçti - Soner Yalçın kitabının yayın yönetmenliğini Enis Batur üsteniyor. Yayına hazırlama sürecinde İlknur Özdemir, son okuma noktasında ise Sabiha Şensoy’un görev aldığı kitabın kapak tasarımı Adnan Elmasoğlu, grafik kısmı ise Yasemin Çatal’ın elinden çıkıyor.

Araştırma ve inceleme türünde kitapları, çeşitli notlar alarak okumayı seviyorsanız ve gıda alanında yaşanmasına karşın dillendirilmeyen ayrıntıları öğrenmek istiyorsanız, kitabı edinebilirsiniz.



---------Sponsorlu Bağlantılar---------